صفحه اصلي > اخبار شورای‌عالی > برگزاری مجمع عمومی کانون ها درخصوص تعیین هیئت نظارت بر انتخابات شورای عالی دوره پنجم

برگزاری مجمع عمومی کانون ها درخصوص تعیین هیئت نظارت بر انتخابات شورای عالی دوره پنجم


10 خرداد 1400, 16:38. نويسنده: admin

 



در اجرای ماده 10 آئین نامه قانون کانون کارشناسان رسمی دادگستری ، به منظور تعیین هیئت نظارت بر انتخابات پنجمین دوره شورای عالی ، مجمع عمومی هیئت مدیره های کانون های سراسر کشور ، با حضور برخی از اعضای شورای عالی و کانون تهران و حضور هیئت مدیره دیگر کانون ها (بصورت مجازی) و به منظور بررسی ناظران پیشنهاد شدۀ انتخابات شورای عالی دوره پنجم و تعیین و تائید ایشان ، در روز 1400/3/5 در تهران تشکیل شد.

این جلسه ، ابتدا یک رئیس سنی (آقای غفرانی) و یک منشی جلسه (آقای ابریشمی) انتخاب و سپس توسط حاضرین در مجمع با انتخاب دکتر مظاهری بعنوان رئیس جلسه و آقایان استیفائی و طباطبائی بعنوان منشی های جلسه مجمع برگزار شد.

ابتدای جلسه به استماع نظرات روسای بعضی از کانون ها که خواستار تغییر مصوبه شورا  ، درخصوص افزایش تعداد حوزه های انتخابی رای گیری بودند پرداخته شد.

این موضوع که خارج از دستور جلسه شورا بود مورد پذیرش دکتر مظاهری قرار نگرفت و ایشان با ذکر این که تصمیم شورا در خصوص تعداد حوزه های رای گیری با در نظر گرفتن وسعت جغرافیائی ، بافت مذهبی و جمعیتی  استان ها و ملاحظات امنیتی و امکان نظارت دقیق بر صحت انتخابات بوده ، بحث را خارج از دستور جلسه خواند و مقرر شد تا درخواست کانون در این رابطه در یک جلسه دیگر توسط دکتر مظاهری و آقایان استیفائی و طباطبائی بررسی و نتیجه ابلاغ شود .

با توجه به اینکه دستور اصلی جلسه در خصوص تعیین اعضای هیئت نظارت پیشنهادی هیئت مدیره کانون استان ها بود ، با توافق اعضاء ، بجای رای گیری مورد به مورد هر یک از  31 کانون مقرر شد کانون هائی که  لیست هیئت نظارت کانون های دیگر مورد تائیدشان نباشد به شورا اعلام کنند و در غیر اینصورت به معنای تصویب اعضای هیئت های نظارت می باشد که به اتفاق آراء تصویب شد.

همچنین با توجه به اینکه طبق قانون هر گونه تغییری از جمله تعداد حوزه های رای گیری ، انصراف اعضای هیئت نظارت و جایگزینی آنها و ... نیاز به تشکیل مجدد مجمع عمومی باشد ، مقرر شد تصمیم گیری در این خصوص در موارد مشابه به هیئت 3 نفره (مظاهری و استیفائی و طباطبائی) تفویض شود.

در نهایت لیست هیئت نظارت تمامی کانون ها تصویب شده  و تمامی 50 هیئت نظارت حوزه های انتخابات کشورمورد تائید قرار گرفت و در هر حوزه رای گیری 3 نفر ناظر حضور دارند که طبق قانون این اعضاء  نمی توانند عضوی از اعضای هیئت مدیره ها و داوطلبان عضویت در شورای عالی باشند.

دکتر مظاهری در ادامه با تاکید بر این نکته که صحت انتخابات اصل اول شورا می باشد ، برغم اصرار هیئت مدیره بعضی از کانون ها به برگزاری الکترونیکی انتخابات به دلیل اینکه هنوز اطمینان از رفع نواقص آن وجود ندارد، آن را خلاف مصلحت دانست و ارجحیت برائت شورای دوره چهارم از هر گونه شبهه انتخاباتی و مشروعیت و مبرا بودن اعضای دوره پنجم از هرگونه شک و شبهه در آرای شان را بسیار مهم خواند و امکان برگزاری انتخابات حضوری و با صندوق های الکترونیکی را نیز به خاطر کمبود امکانات و پشتیبانی فنی و موارد پیش بینی نشده احتمالی (قطع برق و اینترنت) منتفی دانست.

دکتر مظاهری در ادامه از کمیسیون ماده 13 خواست تا از وزارت اطلاعات و حفاظت اطلاعات قوه قضائیه خواستار اعلام  نتایج صلاحیت ها در زمان قانونی باشد تا اعضای جدید شورای عالی ، 2 ماه قبل از بدست گرفتن زمام امور ، فرصت آشنائی کامل با وظایف و کارهای انجام شده و کارهای نیمه تمام شورای چهارم را داشته باشند و بتوانند انتخابات داخلی خود ( رئیس و نایب رئیس  و...) را قبل از تاریخ تحویل مسئولیت برگزار کنند.

ایشان افزودند  شورای چهارم با در اختیار قراردادن مکان و اطلاعات لازم به اعضای جدید شورای عالی آنها را در پذیرش مسئولیت جدید یاری نموده و با ذکر در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و انتصاب رئیس آتی قوه قضائیه ، اظهار امیدواری نمودند تا قبل از اتمام کار شورا ، بتوان جلسه ای با وزیر دادگستری فعلی و رئیس آتی قوه قضائیه برگزار نموده تا آشنائی لازم برای اعضای جدید شورا نسبت به امور و تعامل با دستگاههای ذیربط حاصل شود.

در ادامه دکتر مظاهری در پاسخ به این درخواست که در صورت عدم حضور نماینده شورا در کانون ها نماینده ای از کانون دیگر در آن کانون حضور داشته باشد ، آن را فاقد استناد قانونی و منشاء ایرادات احتمالی که ممکن است در آینده به سادگی قابل حل نباشد دانست و اظهار امیدواری کرد که موارد اینچنینی در اصلاحیه قانون شورای عالی مورد بررسی قرار گیرد.

ایشان در ادامه آموزش و رفع ابهامات هیئت نظارت را تا زمان برگزاری انتخابات ضروری دانست و مقرر شد تا اعضای مذکور نسبت به رفع ابهامات خود از آقایان ثابتی و مقیمی کمک بگیرند.

در ادامه دکتر علیپور ، رئیس کانون تهران با عنوان اینکه در جمع بندی کمیسیون صلاحیت تصمیم بر این شد تا روش مصاحبه به این صورت باشد که بیشتر بر اساس ضوابط کارشناسی ، آئین نامه ای و توانمندی های مدیریتی باشد، از کانون ها خواست تا داوطلبان خود را نسبت به این امر آگاه نمایند.

در خاتمه آقای طباطبائی نماینده کانون تهران ، ضمن اشاره به اهمیت وظیفه کارشناسی از کارشناسان خواست تا خود را نماینده یک کشور و متعهد و ملتزم به صحت در انجام وظیفه خود بدانند.

 

 

 روابط عمومی شورای عالی



 



بازگشت